Pages

Saturday, November 27, 2010

demam

malam semalam dua-dua anak mama demam.... jadi mama tak pegi keje menjaga dua budak kecik tu... alhamdulillah adik baik dah... semalam adik dah aktif balik dah....si abang yang kesian... cirit birit satu hari sampai malam... kesian sangat... tapi Danish memang strong and tough boy... dia tak merengek langsung... cuma dier cakap, bile nak hilang sakit pinggang ni (sakit perut)... Danish ni kalau sakit perut nak buang air, dia cakap sakit pinggang... :-).....

alkisahnye, pagi semalam, bangun pagi mama rase badan Danish panas....Damia memang dah panas daripada kelmarin.. tido malam pun asyik merengek je... orang kate demam nak pandai jalan.... ape kene mengena demam ngan nak pandai jalan? hehehehe.... 

bangun pagi tu mama dah mandikan Danish... orang kate kalau demam tak boleh mandi.. betul ke? bagi mama, time demam tu la nak kene mandi... baru rase fresh dan panas dalam badan tu berkurang... lepas mandi dan makan ubat, Danish tido je.. setengah hari tu dia habiskan masa dengan tido je... letih agaknye... mama pun kesian tengok dier....

tengah hari tu, Danish bangun aje dari tido, mama ajak papa bawak Danish pegi klinik sebab mama cek tempreture dier dah 39 degrees.... sampai klinik dokter pon kate suhu badan Danish 39 degrees.. then dokter bagi ubat masuk ikut pungung tu sebab badan Danish panas sangat.... lepas dokter masukkan ubat tu, petang tu demam Danish dah kurang dah... tinggal cirit birit je laa... kesian, sampai dah takde ape nak keluar, dier still sakit perut.... lepas je maghrib mama dan papa bawa Danish pegi farmasi tanye ubat nak kurangkan rase sakit perut....

lepas makan ubat tu, baru la Danish boleh tido... kesian.... first time dier kene cirit birit.... arini alhamdulillah dah nampak ok sikit dah.... aktif macam biasa....... lega hati mama ni....


2 response:

LYaFRINA said...

Asya pon bru baik demam..
get well soon marissa& danish..

Tag lya dah buat:


http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2010/11/tag-dari-isma.html

Amy Ismon said...

kakyun, jom join contest kids and baby contest. :D maklumat lanjut.

http://kakatakowner.blogspot.com/2010/11/kids-baby-photo-contest.html

Related Posts with Thumbnails