Pages

Tuesday, July 06, 2010

apa dalam kepala hari ini ~part 2~


dipendekkan cerita, tahun ni je mr. hubby celebrate dengan tiga kek dalam satu hari.... extravaganza.... jeles..jeles... (",)

kek pertama : dari saya untuk mr. hubby

kek ni saya tempah dari kak ina.. sedap... kek chocolate moist... saje je pilih tema tu.. sebab hubby suka liverpool.. danish pun suke sangat kek tu...


kek kedua

kek ni pulak mase kami singgah di rumah ateh... mase kami sampai ateh dah siap goreng bihun dan pisang... siap la sekali ngan kek ni... yang ni pon kira surprise jugak.. sebab kami tak tau pulak ade kek bagai...yang ni takde kene mengena ngan plan asal untuk surprise kan mr. hubby...

tuan rumah a.k.a ateh merangkap penaja untuk minum petang di rumah nya

pisang goreng dan bihun goreng.. mantopppp.....

kami celebrate ngan mak, ayah dan family ateh... kami minum2, makan dan borak sebelum balik... lebih kurang kul 5 lebih, kami pun gerak balik.. mak & ayah balik Sg. Besar... kami ke rumah ucu di Rawang....

kek ketiga

kek ni pun surprise jugak... yang ni pon takde kena mengena dengan plan asal nak surprisekan mr.hubby.. ini semua plan ucu la kot....malam tu uncle ajak keluar makan... kami ingatkan tempat makan biase2 je... tup2 uncle ajak ke Hotel Quality.... ngeeeee... kami ikut je....

sementara menunggu makanan dan minuman yang kami order tu sampai, uncle, hubby, daniel layan tengok world cup... senyap2 acha & pejal pi ambik kek dalam kereta... ucu.., sebenarnye ayun dah tau dah ade kek sebab sebelum keluar rumah tu ayun terdengar ucu sebut pasal kek... hahaha... kantoi.. tapi buat2 tak tau je la kan.... keh keh keh....

bile kek dah redi atas meja, kami pun nyanyi lagu birthday ramai2 untuk mr. hubby... malu2 kucing la mr. hubby bile dilayan gitu... hehehe.. setaun sekali je biey... seronok kan?

aksi mr. hubby malu2 kucing bile kami nyanyi lagu birthday untuk beliau..

penaja utama dinner malam tu...

ahli jemaah yang bersekongkol dengan pihak penaja...

emmm... kepada semua yang terlibat, kami ucapkan terima kasih yang tak terhingga.... seronok sangat.. tak sangka pulak tahun ni biey dapat birthday cake sampai tiga yer.... hehehe.. dua tahun tak payah kek la yer... kira dah cover tahun ni.. hahahaha.... hadiahnye..??? hehehehe.... surpriseeeeeee....... *wink

anyway, ayang ucapkan hepi birthday... semoga biey dipanjangkan usia dan sentiasa sihat walafiat... tengok anak2 membesar dan berjaya..insya Allah....  diperbanyakkan lagi rezeki supaya kita dapat berikan yang terbaik untuk anak2 dan hepi2 selalu supaya kite awet muda....bole gitu...? i love you so much.... 

sekian.

6 response:

mast@work said...

happy belated birthday firdaus..

moga panjang umur, murah rezeki leh mai sini n sihat sampai ke tua..

amin

Nia said...

sobs..entry ni sgt sweet!

wah,..sampai 3 kek! murah rezeki tu!hehe

Nurzairul Isma said...

mas : thank you...amin.. insya Allh ade rezeki sampai le ke sana

nia : tq.., alhamdulillah.. murah rezeki...

Rizziela said...

bestnya..sekali dapat sampai 3 biji kek tu

Nurzairul Isma said...

Rizziela : hehhe.. rezeki jangan ditolak..

~aSHa~ said...

wah meriahnye besday dia...ramai sambut....sampai 3 kek tu

Related Posts with Thumbnails