Pages

Wednesday, June 23, 2010

it's your day, lil boy...

semalam (22hb Jun 2010) anak bujang kecik saya tu cukup 3 tahun... alhamdulillah.... semoga anak mama membesar menjadi anak yang baik, bijak dan mendengar kata...

jadi, untuk meraikan birthday nye yang ke-3 tu, kami anak beranak ke Queensbay lepas keje semalam... sampai je, saya bawak Danish ke kedai kek... suruh die pilih kek mane yang die nak... hasilnye..., ini lah kek yang dipilih... vanilla fruits cake.....

vanilla fruits cake

lepas beli kek, kami naik ke Jusco.... nak beli hadiah untuk Danish... dah berkenan satu seluar jeans *request by danish gak nih.... tapi malangnye takde size.... size yang ader semua takleh fit pinggang Danish yang ramping... ngeh ngeh ngeh.. panjang nye dah ok dah.... jadi kami keluar dari Jusco, dan jalan2 ke kedai2 di luar Jusco... ader 3,4 kedai kami masuk, tapi masih tak dapat saiz yang kami nak.. jadi kami decide untuk ke kedai seterusnye....

tapi entah macamane, kaki Danish pulak terkena roda troli yang ditariknye.. berdarah pulak ibu jari kiri si bujang tu.. ape lagi.., meraung la kawan... terus saya dan hubby cepat2 ke Guardian cari handiplast dan ubat luka.... kemudian, hubby sapukan ubat dan balut luka tu.... lepas tu, kami tak jadi nak pegi beli seluar untuk Danish lagi, kesian pulak kat dier.... jadi, kami terus ke Kenny Rogers....

luka di ibu jari kiri yang dah selamat dibalut :-) *pic today

kat Kenny Rogers, hubby amik quarter black pepper chicken, golden corn and carrot, aromatic rice dan garlic parsley potato.. saya pulak quarter black pepper chicken, mashed potato and gravy, bbq baked beans dan fresh fruit salad... sementara menunggu makanan sampai, kami nyanyi lagu birthday untuk Danish....

" happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday to Danish
happy birthday to you "

potong..! potong..! potong..!

selamattt...

habis je makan, kami pun balik rumah memandangkan waktu maghrib lagi setengah jam je nak abes.... nasib baik rumah 5 minit je dari Queensbay.... hehehe.... danish, kite balik dulu yer.. nanti kaki danish dah elok, kite gi beli seluar jeans danish ok... danish : "okey..."

2 response:

zue @ annaleeya said...

olooo... cian besday boy luka kt kaki yer....

btw, epi beday yer danish... jgn notti tau... dgr ckp mama dan papa yer...

Nurzairul Isma said...

hehe.. thank you....

Related Posts with Thumbnails