Pages

Monday, March 01, 2010

http://www.gua.kelam.my/padang besar

Kalau dah spesies tak boleh duduk rumah, makanya sabtu lepas kami ke Perlis pulak... hahaha.. kami ke Gua Kelam.. bertolak dari rumah pukul 730 pagi.. ahli-ahli rombongan dianggotai oleh Bapak, Mak, Kak Ta, Papa (selaku driver), Mama, Danish, Marissa dan tak ketinggalan bibik...

Kami berhenti di R&R Gurun... minum pagi makan nasi lemak sorang satu... dan teruskan perjalanan lagi... excited ni... sampai di Perlis lebih kurang 1030 pagi... dengan bantuan GPS, terus menuju ke Gua Kelam tanpa sesat.. hehehe terima kasih Encik GPS...

Sampai di Gua Kelam, terus cari Parking dan turun dari kereta... first at first ambil gambar dulu... :-)....


Dari kiri : Bapak, Kak Ta, Mak, Danish, Bibik, Myself & Marissa

ambil gambar lagi

Mulanya kami nak naik keretapi nak round2 dalam gua tu... nak naik keretapi tu RM 5 je... tapi sayang nya......

perkhidmatan keretapi ditutup la pulak... :-(

kami pun jalan masuk dalam gua tu... bayar RM 1 sorang... 6 orang, 6 ringgit.... budak2 bawah 12 tahun masuk free..

beli tiket

dah dapat tiket, kami pun jalan masuk dalam gua... ingatkan jalan nak masuk gua tu berair.. mama pun siap pakai selipar lagi... rupanya diorang dah buat pelantar sepanjang dalam gua tu... so, yang elok nya pakai lah sport shoes atau yang sewaktu dngannya... jangan pakai high heels okay!! nanti tersangkut kat celah-celah kayu tu...



Danish dah start cuak dah sebab gelap




Danish maintain macho

nak panjat tangga ni pulak

papa dah panjat dah.. sayup wooo...

mama nak ikut jugakk..

diikuti oleh Kak Ta dan mak

tangga ni tigi tau.. gayat beb...

tu dia.. nampak sayup je mama kat bawah.. *mama tak naik pasal dukung Marissa, rasa gayat

semua dah nak turun, Danish baru nak naik...

ambil nafas jap sambil makan biskut sebelum terjun dalam sungai

fullamakk.. leh apung beb...

hahahaha... kantoii...takat buku lali Danish je rupanya..

air tak dalam sangat.. teman Danish main air je laa.. part yang dalam pun takat peha je...

acara menepuk air

selepas setengah jam

nak balik dahh..

lebih kurang kul 1.30 kami keluar dari Gua Kelam...badan pun dah penat, mata pun dah ngantuk... so, kami keluar dan gi check in hotel... kami menginap di Eagle Park Resort.

nak keluar kena ikut jalan kita masuk tadi..

last kopek sebelum balik

ok ke Pa?

ini ke bilik nya..??

sekali management salah bagi bilik laa.. macamana ni..??!

tadaaaa.... ini la dia.... bilik nya takda la best sangat.. tapi untuk tidur satu malam, boleh la..

dah dapat kunci, kami angkat barang masuk bilik... lepas makan, masing2 masuk bilik memasing... oleh kerana tak ada TV dan keadaan sekeliling sunyi sebab tak ada orang sangat (menurut manager nya, awal2 tahun memang begini), kami pun tido laaa.. kepenatan... lebih kurang pukul 6, lepas dah mandi dan sembahyang, kami keluar jalan2 ke Kangar dan makan malam sekali... pukul 930 malam balik hotel.. sembahyang dan tidur sampai esok pagi...hehehe..

esok pagi sebelum check out kami breakfast dulu..

tak ada buffet2... dia datang serve kat kami... nasi goreng & telur mata

sebelum check out, abadikan lagi satu gambar.. hehehe.. thanks papa...

keluar dari hotel, kami ke Padang Besar.. mulanya nak ke Padang Besar seberang Thailand.. tapi memandangkan 2,3 jam dah habis kat Padang Besar belah Malaysia je dan cuaca pon dah makin panas.., badan dah letih, tak larat dah.. kami pun terus balik Penang lepas makan tengah hari kat situ... shopping? erm tak banyak sangat.... beli yang mana tak dapat kat sini je... (",)

2 response:

mast@work said...

ceh, ku ingatkan dalam.. rupanya tinggi lutut danish je.. baru nak kagum.. :P

firiz said...

hahahaha.. kantoiii....

Related Posts with Thumbnails