Pages

Thursday, February 25, 2010

kisah saya


Nama saya Marissa Damia Merican binti Mohd Firdaus Merican.. Umur saya 3 bulan... Saya tak suka bila mama atau papa letak saya atas tilam atau dalam bouncinette... nanti saya jerit kuat2 supaya mama atau papa datang ambil saya... Saya suka bila mama dukung saya.. saya akan tidur walaupun mama berjalan dalam cuaca panas..

Hari Selasa lepas,saya baru je lepas pegi check up kat klinik... Nurse timbang berat badan saya.. Nurse bagitau berat saya 7.1 kg.. Patutlah mama selalu kata kat Papa, mama dah tak larat nak dukung saya lagi dalam carrier merah saya tu.. Nurse kata lagi, "hari ni kene cucuk"... Saya takut.. Saya menangis masa nurse cucuk peha kanan saya.. Malam tu saya rasa macam nak demam.. Badan saya dah dedar.. Mama demah tempat saya kena cucuk tu.. saya rasa lega sikit... Mama bagi saya ubat.., tapi saya menangis kuat2 sebab saya tak sukakan rasa ubat tu... Malam tu saya merengek manja kat mama.. saya bagitau mama badan saya rasa tak sedap.. mama peluk saya...mama susukan saya... baru saya boleh tido...

Saya ada seorang abang... Nama abang saya Muhammad Danish Merican.. Umur dia 2 tahun 8 bulan... Lately ni abang saya selalu meragam... Selalu menangis tak tentu pasal... Kadang mama marah abang pasal abang selalu tak nak dengar cakap mama ngan papa... Bila saya tidur, abang saya kacau... Bila saya menangis, dia lari tinggalkan saya... Saya selalu dengar mama cerita dengan papa... bila abang tidur, dia kerap mengigau... Macam2 yang abang igaukan.. nak tergelak pun ada...


ini lah abang saya

Abang saya pun suka pegi jalan-jalan... Bila duduk rumah dia mula buat macam2 yang mama tak bagi buat.. Ada satu hari tu mama tak pakaikan abang pampers... dia tak bagitau pun dia nak kencing.. lepas dah kencing baru dia cakap, "mamaaaaaa, kencinggg banyakk.." hehehe...

Macamana nakal pun abang saya tu, dia tetap abang saya.. Saya sayang abang saya.. Abang saya pandai jaga main dengan saya.. selalunya dia ajuk balik baby talk saya tu... a'ke..a'ke...


gamba saya lagi...

gamba abang saya pulak

Pendek kata, saya dan abang telah buat hidup mama dan papa takda masa rehat... hehe....

1 response:

mast@work said...

aaaa gerammmmmm..

Related Posts with Thumbnails