Pages

Wednesday, February 23, 2011

ahad yang sejuk (O.O)

ahad lepas, papa ajak mama pegi KL.. papa kate hari isnin papa ade nak jumpa orang kat Sg. Buloh... mama on je... jadi ahad pagi tu.., takde la pagi kul 11 lebih la jugak kami bertolak dari rumah... kami bajet nak tido umah ucu malam tu... tapi ucu masih di Kuantan lagi... jadi kami roger2 shasha dan pejal... kami plan gile gi Genting Highland... kami pon dah lame tak ke sane... last sekali mase Danish umo 4 bulan...

kebetulan diorang ade kat Batang Kali... jadi kami tunggu diorang kat jalan nak naik ke Genting tu... kami sampai situ lebih  kurang pukul 4 petang.. tak tunggu lame, dalam 10 minit diorang pon sampai kat tempat yang dijanjikan...


plan asal nak naik atas dengan kereta kabel tapi memandangkan parking penuh dan tibe-tibe ade orang tu  rase cuak nak naik kereta kabel..., jadi terus naik atas dengan kereta...

sampai atas lebih kurang setengah jam lepas tu... keluar2 je kereta dah rase dah sejuk2 tu... dengan takde sweater kami redah je la.. nasib baik la untuk Danish mama pakaikan baju lengan panjang dan stokin.. untuk adik mama selimutkan dier.. itu pon ditolaknye... tak reti sejuk minah kecik tu....



mama & papa


mama ngan mama sha

kami jalan-jalan sambil ambik gamba... ye laa... orang pegi cherating kan..siap mms gamba lagi konon nak bagi kami jeles la tu....  kami pegi genting... hahaha....







ini maybank ATM


lepas penat jalan-jalan, kami pegi makan... lepas makan kami jalan-jalan lagi... mama dan papa buat kraf lilin yang bentuk tangan kita tu...


satu tangan RM 10... kami buat berdua jadi RM 20... complete package RM 60 siap kaler ngan buat lilin tu tak senang nak pecah.... kami buat yang RM 20 je.... kosong dan takde kaler... last sekali cair sebab letak kat belakang dan terlupa nak keluarkan dari kete... kene panas....  huhuhu... terbang RM20....

lepas tu kat pegi "main" bowling.... hahahaha.... papa, acha n pejal... , *wink.... mama memang nak tergelak tengok gamba ni.... hahaha... hanya kite berempat yang tau....






sebelum balik kami jalan-jalan lagi...

mama ngan si tecik, amani

sejukkk

dah penat jalan-jalan, lebih kurang kul 9, kami pon turun... roger2 ucu, ucu kate baru sampai genting sempah.. jadi, kami pon jumpe ucu kat sane... lepas tu baru balik rumah ucu....


2 response:

mast@work said...

kita tau sapa taknak naik cable car tu.. hehehehe *gelak jahat

tak sedar diri sendiri pun penakut (ingat sentosa?) ahahahaa

Nurzairul Isma said...

mast, hehehe... masih ingat lagi.. bole geng la korang.... hihihihi...

Related Posts with Thumbnails