Pages

Wednesday, December 22, 2010

Cuti-cuti Langkawi ~ day 4

ok, ini adalah hari terakhir kami di langkawi.... jadi aktiviti untuk hari ke 4 ni adalah bebas... cuma nak singgah idaman suri sebelum balik nanti... bangun pagi je semua pakat mandi laut... mama je tak dapat jugak nak mandi laut... Danish bangun lambat pagi tu... bile dier bangun je, semua dah nak naik atas dah... hermm... sempat ambik gamba sikit-sikit je laaa....

lepas bersiap dan pack barang semua..., kami check out pukul 11.45 pagi.... terus menuju ke Idaman Suri... hehehehe.... last kopek punye shopping untuk sesape yang menyoping lagi... mama tak beli ape.. cuma tengok-tengok je... ade la ambik satu set bedsheet... nak pakai untuk raye tahun depan.. hahahaha... awal gile!

lepas puas menyoping, kami lunch di pekan kuah.... dan kemudian sempat jugak menyinggah kedai-kedai berdekatan... last minute shopping lagi... papa beli kasut (2,3 kali dah masuk kedai tu)...  hehehehe.. lepas tu baru kami ke jeti turunkan barang sebelum pulangkan kereta...

kami bajet nak naik feri pukul 4.30 petang tu... tapi tiket 4.45 ptg pon dah habis... jadi terpaksa beli tiket pukul 5.30 petang.... sejam setengah terpaksa menunggu kat jti tu.... adoyy... nasib baik la ade macam-macam dalam jeti tu.... takde la boring sangat... 

kami sampai di jeti K.Perlis lebih kurang pukul 7.... sangat penat dan mengantuk.... sebelum sampai kami singgah di R&R Gurun untuk makan dan sembahyang sebelum sambung perjalanan.... malam tu, kami sampai rumah lebih kurang pukul 11 malam... huuuhhh... alhamdulillah..lega bile dah sampai.... walaupun penat, tapi seronok....


5 response:

AYU said...

mana gambar2 masa bercuti?

~aSHa~ said...

bestnye shopping kat langkawi....syurga shopping..eheheehe...kat idaman suri tu mmg class...

Nia said...

Bestnya pegi Langkawi! Kat Langkawi memang best shopping kan. Dulu mak saya suka sgt borong coklat, duty free katanya...hehe.

Nurzairul Isma said...

ayu : akan di upload kemudian yer... hehehe... asyik terlupa nak bwk memory card
asha : ye... mmmg syurga laaa... blk je dh tak rase syurga dah psl duit pon abes.. hahaha
nia : aah coklat mmg murah... heaven la dpt beli kinder bueno kat sane.. muarah je.. 3 pek cuma 6.90 berbanding RM10 kat tesco..

zue @ annaleeya said...

nape takde gambo... klu ader gambo lagik best.... nnti upload gamba eh...

Related Posts with Thumbnails