Pages

Monday, June 28, 2010

no outing day

semalam kami isytihar hari "NO OUTING DAY".... no outing day laa sangat.... pagi2 (takde la pagi sangat..hahahaha) lagi kami dah ke Kg. Melayu Ayer Itam pekena nasi kandar.... lepas tu balik rumah, kemas2 sikit and meng-vacuum habuk2 yang dah bermaharajalela... thank you to hubby sebab tolong mengemas sekali... hubby saya ni memang rajin bab2 mengemas dan men-decorate rumah... dah ala-ala eric leong.. hahaha... tapi betul laaa... incik hubby saya tu memang kreatif dan banyak idea bab ngemas mengemas nih... ade je idea nak memenuhkan ruang dan buat ruang tu nampak cantik..pendek kate incik hubby memang tak bole tengok ruang kosong... mula la bermacam-macam dalam kepalanye tu.. hahaha.. ooppps terlebih sudah...        

habis je mengemas, mandi dan sembahyang zuhur.. lepas tu zzZZzzzzz.. hahahaha... dah kata no outing day kan.. so duduk rumah, tido laaa...jadi keempat-empat beranak pon tidur la di petang yang damai itu.... hehehe.... petang tu bangun (itupun pasal si kecik ni tak nak tido dah.. hishh kacau tul la..) saya layan Edward Scissorshands kat Star Movie..citer lame.. tapi layankan je... sambil2 tu melipat la baju... siap jugak keje yang tertanguh tu kan... hahaha.. kalau tak semak je mata memandang... lepas Edward Scissorshands, Slumdog Millionaire pulak... sampai la ke petang.... melangut la tengok tv sambil menyambil aktiviti2 yang lain....

bila dah petang..., hubby tanye, ade nak kemana mana tak... aik..?? kata no outing day.. hahaha.. takde maknanye.... kami memang tak boleh memerap dalam rumah satu hari... ade je idea nak berjalan.... gatal je kaki tangan ni semua... (",).... memandangkan takde idea nak kemana dan saje je gatal2 nak keluar, hubby ajak pegi makan char kue teow kat Sg. Dua...  hubby makan char kue teow dan saya makan nasi goreng kampung share ngan Danish... hehehe...

kesimpulannya, pengisytiharan NO OUTING DAY tu tak menjadik laa.... sekian...

5 response:

ena said...

char kuey teow sg.dua tu sendap ek? penah makan skali.. tapi kalo nk pegi lagi kompem tak jumpa... tk igt kat mana.. hehe

Nurzairul Isma said...

sedap... tapi ciput je ngan 3 ekor udang.. hehehe... depan usm je kedai nye..

mast@work said...

korang cm kami gak.. pesen mati kutu dok rumah.. huhuhuuhu

Nia said...

tengok wayang ya? wah, syoknya. saya nak habiskan satu movie pun payah..huhu

Problem?

Nurzairul Isma said...

mas, hahaha... kutu pon mati tgk kite tak keluar rumah.. hahaha
nia, tgk mood juga..skg ni tgh mood nonton... hahaha

Related Posts with Thumbnails