Pages

Friday, July 31, 2009

Hari Tanpa Plastik

pagi ni kat ofis sunyi betul... sbb tinggal mama ngan Danish jer... Papa n other staff pegi audit ISO... tapi biase la... tinggal 2 orang pun riuh nye bukan main lagi dengan suara buah hati kesayangan mama ni... xde dier sunyi la dunia mama... ape nak mengarut arini... herm teringat lak mama...., start Julai 2009, Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah mengisytiharkan Hari Tanpa Bag Plastik ... setiap hari Isnin, kalau gi Tesco ke Giant ke, mesti tak dapat plastik... kene la bawak beg sendiri... heheheh... aritu, hari isnin kami pegi ke Tesco Extra... terlupa yang hari tu adalah hari tanpa beg plastik... Cashier tu siap cakap lagi, bile Isnin je diorg relax sikit.. pasal customer x ramai... hermmmm.... customer tak ramai pasal takde plastik atau tak menyokong kempen kerajaan negeri..??? camne pun... teruskan usaha murni ni.... mama memang sokong...

advice from the Penang State Government :
" BRING YOUR OWN BAGS, REDUCE PLASTIC BAGS"

1 response:

mast@work said...

eloooo.. weh, setiap isnin ek.. bagus juga.. takyah bawa beg plastik.. patutnya bila dah save plastik, depa patut kurangkan RM5 dari jumlah bil.. baru aa ramai org datang.. ahakss

Related Posts with Thumbnails